Maak kennis met inside sales

Een goed begin is het halve werk: onze medewerkers van Inside Sales werken vanaf het eerste contactmoment met de opdrachtgevers samen om voor de ruim 50 projectaanvragen per week tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. Maar, wat zijn precies de werkzaamheden en wat is het stappenplan dat uw project een succes maakt?

Inventariseren & kwalificeren

De afdeling inside sales heeft een belangrijkste eerste rol in het oppakken van projectaanvragen. Wanneer er een aanvraag bij ons binnen komt wordt deze direct opgepakt door dit team. Zij gaan aan de slag met het kwalificeren van de projectaanvraag. Er wordt een eerste beoordeling gemaakt of de aanvraag volledig en duidelijk is, en of wij de juiste lichtoplossing kunnen bieden. Om dit te beoordelen moet er voldoende informatie beschikbaar zijn over het project.

Als er onvoldoende informatie beschikbaar is of als er onduidelijkheden zijn nemen wij direct contact op met de opdrachtgever om de aanvraag verder en beter te inventariseren. Tijdens dit traject wordt actief meegedacht door gerichte en kritische vragen te stellen. Alleen op deze manier kan het project zorgvuldig en op de beste wijze  worden uitgewerkt. Een uitdagende functie, want iedere aanvraag is uniek!

Projectaanvraag kaderen

Na het inventariseren wordt het project grondig beoordeeld. Wij willen voor onszelf weten hoe wij zo goed en zo effectief mogelijk voor de opdrachtgever aan de slag kunnen gaan zodat ons voorstel ruim binnen de verwachte tijd in uw mailbox belandt. Alle informatie wordt snel en slim verwerkt door onze inside sales medewerkers om te beoordelen hoe en wanneer de projectaanvraag opgepakt kan worden. Hiervoor wordt er overlegt met onze engineeringsafdeling. Wat is hun planning? Wie heeft er ruimte om de aanvraag op te pakken?

Snel en zorgvuldig

De toegevoegde waarde van het Inside Sales team zit in de duidelijkheid en snelheid bij het in kaart brengen van de projectaanvraag. Belangrijk dus om duidelijk te communiceren met opdrachtgever en collega’s. Op deze manier zorgen wij met het gehele team voor het juiste lichtplan zodat er in de toekomst zo min mogelijk wijzigingen nodig zijn. De uitkomst: een aanbieding die altijd op tijd is en voldoet aan de gestelde eisen. Een mooie afdeling met enorm veel uitdagingen! Gaaf hé?

Vacatures

Vragen?

Eva helpt je graag verder.

Hulp nodig?