Stagiair aan het woord

Als erkend stagebedrijf vindt Maas & Hagoort het belangrijk om jonge mensen zich te laten ontwikkelen. De wil om iets te leren en iets te willen betekenen past goed bij Nick. De afgelopen zes maanden heeft Nick Bierens (19 jaar) bij Maas & Hagoort stage gelopen. Nick is derdejaars commerciële economie student aan de HZ in Vlissingen. De veelzijdigheid in projecten waar Maas & Hagoort aan werkt was voor Nick de reden om contact op te nemen. Nick vertelt enthousiast over zijn stageperiode bij Maas & Hagoort.

Stageopdracht

Maas & Hagoort is een allround verlichtingsbedrijf, bekend met alle facetten van licht. Het adviseren en ontwerpen van lichtplannen en de levering van armaturen en lichtbronnen vormen de kernactiviteit. Nick heeft voor zijn stage een onderzoek uitgevoerd. De hoofdvereiste was dat het een probleem moest oplossen binnen het bedrijf. Nick vertelt: “Van het onderzoek heb ik veel geleerd. Het heeft mij een nog beter beeld gegeven van het bedrijf en haar klanten. Hierdoor heb ik mijn onderzoek met plezier uitgevoerd. Het doel van mijn onderzoek is om de relatief nieuwe montage dienst verder te verbeteren. Daarom heb ik een klanttevredenheidsonderzoek onder projectleiders van de montageprojecten gedaan. Op deze manier wilt Maas & Hagoort de service die zij bied doorlopend verbeteren.”

“Het team van Maas & Hagoort is een gezellige groep mensen. Ze betrokken mij overal bij. Hierdoor had ik het gevoel alsof ik echt onderdeel uit maakte van het team.”
Nick Bierens
Werkzaamheden tijdens de stage

Naast het onderzoek heeft Nick ook diverse werkzaamheden uitgevoerd binnen de andere afdelingen van Maas & Hagoort. “Voor inside sales heb ik onder andere aanvragen mogen kwalificeren. Dit was op het begin even wennen. Tijdens mijn studie heb ik al te maken gehad met telefonische acquisities, maar voor een bedrijf is het toch anders. Naar verloop van tijd ben ik hierin gegroeid en gingen telefoongesprekken steeds makkelijker. Een andere leuke maar uitdagende taak was het behandelen van tweede kansen. Hierbij proberen wij aanbiedingen die niet gescoord zijn alsnog binnen te halen. Hiervoor moet online onderzoek gedaan worden om er achter te komen welke installateur het project gaat realiseren. Vervolgens nemen wij contact met hun op met de vraag als zij interesse hebben in het ontvangen van onze aanbieding. Het geeft veel voldoening wanneer je de installateur een aanbieding mag sturen, en helemaal wanneer wij de opdracht alsnog scoren”, vertelt Nick enthousiast.

Stage-ervaring

Tevreden kijkt Nick terug op zijn stageperiode en sluit af: “Het team van Maas & Hagoort bestaat uit een jonge groep mensen. De barrière is hierdoor minder groot. Dit zorgt voor goed contact. Ik werd snel opgenomen in het team. Hierdoor kon ik naast mijn stagebegeleider Niels ook altijd terecht bij andere collega’s. De bereidwilligheid van het team om elkaar te helpen en de gezellige sfeer die er heerst heeft mijn stageperiode nog leuker gemaakt.”

Wil jij net als Nick stage lopen bij een bedrijf waar ruimte is voor zelfontwikkeling en doorgroei mogelijkheden? Een bedrijf die jou begeleid in jouw studie. Wij komen graag in contact met jou!

Vragen?

Eva helpt je graag verder.

Hulp nodig?